Efectivitat dels programes d’Atenció Plena en educació

Un recent estudi publicat a la Revista de Psicodidáctica (una prestigiosa revista científica en castellà de la Universitat del País Basc) realitzat per un grup d’investigadors de la Universitat Pablo de Olavide de Sevilla indica que “la implementació de programes basats en mindfulness als centres educatius espanyols, pot comportar beneficis per l’alumnat tant en el seu desenvolupament personal i benestar com en el seu rendiment acadèmic i relacions socials“.

L’estudi va consistir en un meta-anàlisi de la recerca feta en població espanyola al voltant dels efectes de l’aplicació de programes basats en Atenció plena als centres educatius. Van ser inclosos 18 estudis controlats aleatoritzats incloent estudiants d’educació infantil, educació primària, educació secundària, batxillerat i universitat.

Els resultats van mostrar un efecte global mitjà de les intervencions amb beneficis en les àrees de desenvolupament personal i social, estat d’ànim, funcions cognitives, intel·ligència emocional i ajustament emocional i conductual. Aquests efectes van afectar als grups d’estudiants de batxillerat, universitat i educació secundària.

L’estudi no va trobar aquests efectes a educació infantil i primària suggerint que cal adaptar aquest tipus de programes en aquestes etapes educatives donat que hi ha alguns estudis que han pogut veure efectes també en aquestes edats (Folch et al., 2021).

Tot i que aquest és un molt bon resultat en l’àmbit de l’atenció plena a l’educació, encara queda molta recerca a fer per intentar que els programes d’atenció plena siguin cada vegada més eficaços i tinguin una major acceptació a la comunitat educativa.

Podeu consultar l’article complet al següent link:

https://www.elsevier.es/es-revista-revista-psicodidactica-243-articulo-meta-analisis-multinivel-programas-escolares-intervencion-S113610342200017X

Comparteix-lo:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.